Type Here to Get Search Results !

Митрополит Амфилохије: Христос је Јагње Божије заклано за спасење свијета!


Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Вазнесења Христовог у Лијевој ријеци.
У литургијској бесједи он је подсјетио да је Христос Јагње Божије заклано за спасење свијета.
„Ту се показује неизрецива љубав Божија. И тиме Он учи нас и васпитава нашу љубав каква она треба да буде. Само она љубав која се жртвује, која не служи себе , која се не горди, која се не размеће, која није самољубље, егоизам, је права и истинска љубав“, рекао је Владика.


Он је рекао да се права љубав открива у материнској и очинској љубави.
„А прије свега и изнад свега открива се у Божјој љубави према нама. Та љубав нас учи како треба да живимо и да волимо једни друге“, казао је Митрополит Амфилохије.
Митрополит црногорско-приморски је казао да само они који живе сагласно Божјој љубави примају Духа Светога.
„И они постају, од смртних бесмртна, од пролазних непролазна бића. А суштина наше вјере хришћанске је да вјерујемо у вјечни живот“, поручио је Митрополит Амфилохије.
Владика Амфилохије је архијерејском похвалницом одликовао добротворе храма Вујицу и Душицу Којић, који су цркви приложили звона за душу свога покојног сина Душка.
Осталим приложницима који су помогли обнову храма су уручене захвалнице.
Митрополита Амфилохија, свештенство и вјерни народ поздравио је предсједник Удружења Васојевића „Васо“ Мишо Зечевић, а у име приложника храма члан Црквеног одбора Слободан Ђукић.



Рубрика