Type Here to Get Search Results !

Упокојио се у Господу брат наш Милан Васиљевић (1992-2017)


У навечерје празника Светог славног Пророка Илије, после дуже болести, упокојио се у Господу брат наш Милан Васиљевић, свршени ученик богословије Светог Саве у Београду (генерација 2007-2012) и студент Православног богословског Факултета Универзитета у Београду. Нека Господ упокоји душу његову тамо где праведници блаженствују.


Вечан ти спомен, достојан блаженства, драги наш брате Милане!



Поводом изненадног упокојења брата Милана Васиљевића мог школског друга из богословских дана


У навечерје празника дивног угодника Божјег Светог Пророка Илије, изненада се преселио од нас у небеска насеља драги наш брат Милан Васиљевић са којим сам провео своје богословске дане у београдској богословији Светога Саве. По нашим људским и овоземаљским мерилима отишао је од нас рано, и прерано, али по нашој крсто-васкрсној вери дубоко верујемо да је Господ у најспасоноснији час призвао нашег брата у Христу Милана.
 У овим за нас људе болним и тешким тренуцима потребно је да се увек и изнова подсећамо да смо сви без изузетка саздани по лику и по подобију Божјем и да смо сви иконе Божје по благодати Његовој. Та чињеница да смо створени по слици и прилици Божјој значи да нисмо створени само за овај свет и да није наш почетак, и заједно с њим и крај, овде у овом видљивом и чулном (емпиријском) свету. Та спасоносна истина нам даје за право да верујемо речи Христовој да смо саздани за живот вечни. Дубоко верујем да је брат Милан отишао у сусрет Господу управо са оваквом непоколебивом васкрсном вером, јер је исту и сведочио својим животом почев од жеље да свој овоземаљски живот саобрази са непрестаним служењем Богу, па све до својих последњих дана у овом пролазном свету. 
Драги брате у Христу Милане, нека те Господ упокоји у рајским насељима тамо где нема болести, ни жалости ни уздисања него где је живот бесконачан! 

Вечан ти спомен, длстојан блаженства, драги наш брате Милане!



Бранислав Илић, теолог