Type Here to Get Search Results !

У ветерничком храму служена заупокојена Литургија и четрдесетодневни парастос новопрестављеном протопрезвитеру Млађену Јовићу


На дан светог пророка Захарије и праведне Јелисавете, 18. септембра 2017. Године, у четрдесети дан од упокојења протопрезвитера Млађена Јовића, у храму Преподобног Симеона Мироточивог у Ветернику, служена је заупокојена Литургија. Свету Литургију је служио протопрезвитер-ставрофор Миливој Мијатов, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење протопрезвитера Дејана Станојева, архијерејског намесника бечејског, протонамесника Милоша Јевросимова и презвитерâ Петра Бикара, Данијела Кобиљског и Бранислава Ђурагића. После заамвоне молитве, прота Миливој је изрекао кратку омилију у којој се присeтио  тренутака  које су са протом Млађеном заједно проводили  у повереној им парохији. Истакао је велику ревност коју је покојни прота Млађен имао за служење Цркви и укратко се осврнуо на његов пастирски пут од Загреба до Надаља.



После свете Литургије служен је парастос  у коме је учествовало петнаест свештенослужитеља, који су се сабрали да се помоле за покој душе проте Млађена. После парастоса прота Дејан Станојев је у кратком обраћању присутнима  још једном евоцирао успомене на проту Млађена, кога је, по речима проте Дејана, красила господственост, осмех и доброта. После парастоса у храму извршен је мали помен на гробу проте Млађена.

Бог душу да прости проти Млађену и подари вечни покој и Царство Небеско!