Type Here to Get Search Results !

Митрополит Амфилохије: Сусрет са старцем Порфиријем миловао ми је душу


Другог децембра врши се литургијско прослављање Преподобног старца Порфирија Кавсокаливита. Тим поводом, из архиве Радио Светигоре, доносимо емисију “Загледан у Христа” посвећену овом Светитељу у којој је о свом сусрету су Преподобним старцем Порфиријем говорио Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско – приморски Г. Амфилохије.



“Са таквом добротом и сабраношћу је Преподобни Старац Порфирије разговарао са мном да ми је и сад, после неких четрдесетак година, када се сјетим тог сусрета мило на души. То је био један од најблагодатнијих сусрета у мом животу, тај мој сусрет са Старцем Порфиријем”- каже Митрополит Амфилохије.

Разговор водила Слободанка Грдинић.

Серијал од 14 емисија “Загледан у Христа” је наш Радио “Светигора” посветио Светом Старцу Порфирију, подвижнику љубави Христове, поводом његове канонизације.

Свети Архијерејски Сабор Цариградске Патријаршије на свом засједању 27. новембра 2013. године у Диптих Светих унио је старца Порфирија Светогорца. За датум литургијског спомена Преподобног старца Порфирија установљен је 2. децембар, дан његовог упокојења.


Рубрика