Type Here to Get Search Results !

Отац Андреј Ткачов у Србиjи


Отац Андреј Ткачов, велики православни мисионар, аутор бројних чланака, књига и тв емисија, посетиће Београд и Ваљево, ондашњи народ и светиње од 24. до 26. јуна 2019. године. Током кратког боравка одржаће се два представљања његових књига, и то десет наслова у два кола издавачке куће Бернар. Најпре ће 24. јуна увече у 19 часова отац Андреј говорити у крипти Храма светог Саве у Београду, у организацији Храма и издавача.


Долазак су потврдили бројни српски свештеници и монаси, преводиоци, предавачи и просто верујући мислећи људи. Следећег дана 25. јуна отац Андреј Ткачов ће служити свету литургију у једном од београдских храмова, а у уторак увече Црквена општина Ваљево у циклусу трибина „Православље и млади“ у конференцијској сали Вишег јавног тужилаштва у Ваљеву, од 19 часова организује трибину са оцем Андрејем, оцем Игњатијем Шестаковим, сабратом московског Сретењског манастира и уредником издања „Бернара“ Николом Дробњаковићем. У среду 26. јула гости из Русије служиће у манастиру Лелић свету литургију, а затим посетити и манастир Ћелије. Истога дана оци из Москве враћају се у Русију.

Изабрана дела познатог руског свештеника и делатника, оца Андреја Ткачова, једног од највећих православних беседника данашњице подељена су у десет тематски одвојених књига. Читаоци у њима могу да открију одговоре на многа питања савременог човека - хришћанина из здравог, црквеног угла. Од Старог Завета до свакодневних тема централно место у његовом делу припада свакако и несумњиво Васкрслом Христу и светој литургији, што уверљиво и аутентично преноси и на своје читаоце, па се зато не треба чудити што је не само у Русији већ и широм православног света отац Андреј један од најприсутнијих савремених аутора. Његови текстови о Богу, човеку и свету, стварно су освежење у мору научне и често живота лишене литературе. Оно што се чује у буци обичног дана, како каже отац Андреј, је тако искрено пренео на нас да ћете несвесно од радости или туге пролити сузе. Трн у оку неолибералима, мелем за душу сваком истинском човекољупцу.

Српска читалачка публика могла је да прати свакодневно његове чланке на сајту Pravoslavie.ru.

По жељи аутора и приређивача који су желели да саберу и осенче српски духовни простор, поред издавачке куће Бернар, саиздавачи књига су и Епархија далматинска СПЦ, бањалучка „Ризница духовног блага“, Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско карловачке, Црквена општина сремскокарловачка и парохија Храма Пресвете Богородице из Врњачке бање. Наредна издања биће такође у сатрудништву са представницима других епархија СПЦ.

„Човек је биће које има усправну кичму. За њега није могуће да мења природан положај а да не изгуби достојанство. Човек који хода четвороношке више није сасвим човек.“