Type Here to Get Search Results !

Монашење у манастиру Дуљево


У манастиру Дуљево у Паштровићима Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије вечерас је замонашио искушеницу ове свете обитељи Јефимију којој је дао монашко име Амфилохија. Владика је рекао да је новопострижена монахиња Амфилохија примила име Светог Амфилохија Патмоског.



„Примила је његов лик, а ево и дјелић његових светих моштију. Свети Амфилохије Патмоски је једна од најзначајнијих духовних личности нашег времена. Удостојио ме је Господ да сам у своје вријеме био код њега. Давно је то било, негдје 1967. године, и да сам се исповиједио код старца Амфилохија. То ми је најљепша исповијест у животу“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Додао је да је нова монахиња добила име Амфилохија и због тога што свим монахињама у овом манастиру имена почињу на А.

„А пошто је најновији светитељ наше Цркве Свети Амфилохије, ево, дакле, добила је име име Светога Амфилохија Патмоскога и постала невјеста Христова. Од свих младожења изабрала је најљепшега међу синовима људским“, казао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије служио је овога јутра у овом манастиру са свештенством Свету архијерејску литургију, са почетком у 8 часова.