Type Here to Get Search Results !

Радио Беседа: Светотајинско богословље - Света тајна покајања – исповест деце - шести део (осамдесета емисија)


У оквиру циклуса емисијâ „Светотајинско богословљеˮ које посвећујемо светој Тајни покајања, једна од неизоставних тема је и исповест деце. Управо на ову тему говорили смо у осамдесетом издању емисије о светим Тајнама наше свете Цркве. 

Хришћански етос подразумева да при припреми детета за исповест није важно само помоћи детету да схвати шта је грех, већ и приволети га да прихвати врлине, без којих није могуће имати духовни живот у правом смилсу те речи. Деци је могуће да прихвате Бога као свог небеског родитеља. Зато им је лако објаснити да молитва представља живу комуникацију са Њим. Попут односа са оцем и мајком потребно је да се дете молитвено обраћа Богу као небеском Оцу који својом безобалном љубављу грли васцели свет. 

У оквиру овонедељне емисије, између осталог, посебно смо нагласили да прво учешће детета у Тајни покајања јесте прва лекција у школи покајања, у којој ће да се уче целог свог живота. Стога није толико важна пуноћа исповести већ правилан став детета. Благословена је дужност родитеља да помажу детету да схвати како је грех, пре свега, нешто што представља опасност за његов духовни развој, што може да се укорени и прерасте у навику. 

Аутор емисије: Катихета Бранислав Илић



Све емисије Светотајинско богословље можете пронаћи ОВДЕ