Type Here to Get Search Results !

Епископ Фотије: Црква је увек носила крст са народом!

 

Дана 14. октобра 2020.године, када наша света Црква прославља празник Покрова Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је Свету  архијерејску Литургију поводом крсне славе истоименог храма и славе општине у Броду.


Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, архијерејски намјесник дервентски, протојереј-ставрофор Мирослав Живковић, парох друге парохије бродске, јереј Бранко Јокић, парох треће парохије бродске, јереј Славен Јовичић, парох у Грубишинои Пољу (Митрополија загребачко-љубљанска), протођакон Богдан Стјепановић и ђакон Горан Марјановић.

Мноштво народа је узело учешћа у самој Светој литургији приступивши светој Чаши.

У својој Архипастирској бесједи вјерницима Преосвећени Владика је говорио о Празнику Покрова Пресвете Богородице као и о благослову сабрања у Цркви, као јединству са Небеском Црквом.

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије позвао је данас у Броду вјерни народ да вјерује Цркви и да не слуша оне који су против Цркве, јер је она увијек носила крст са народом и носиће и убудуће.

Света Богородица је одраз нашег духа и пружа нам увијек снагу да преживимо све недаће, поручио је Епископ Фотије.

Заиста је диван и величанствен празник, осјећа се духовност. Велика је благодат данас када празнујемо празник Покрова Пресвете Богородице, установљен у 10. вијеку у Цариграду, истакао је владика Фотије у бесједи.


Извор: Епархија зворничко-тузланска