Type Here to Get Search Results !

Мати Злата: Митрополит је засејао семе љубави у сваком срцу


Мати Злата (Пантелић), игуманија манастира Пресвете Богородице Тројеручице у рипањском засеоку Дробњаци подно Авале у АЕМ, у разговору за радио "Слово љубве" са пуно љубави сведочи о блаженопочившем Митрополиту Амфилохију који је, како истиче, "до последње капи крви служио свом Господу, Цркви и народу". Мати са нама дели посебну песму сестре Јагоде, насталу овога јутра, којом је "све речено". На питање зашто смо тужни и плачемо, мати Злата каже да у ствари ми плачемо и тугујемо због себе, а Митрополит Амфилохије и други наши оци "сада и више могу да ураде за нас, јер тело им је само сметало да брже путују и брже помажу".


Звучни запис разговора


Чућемо и како је блаженопочивши Митрополит утицао на њу у најтежим искушењима кроз која је пролазила, рекавши између осталог да је "он нас своју духовну децу рађао у мукама као што мајка своју децу рађа", а ми сада "треба да наставимо да се трудимо да макар мало личимо на наше духовне оце".

"Божија љубав му је давала снаге да се жртвује за све и за свакога, у сваком тренутку", подвлачи мати Злата која каже да је њему "сваки човек био важан".


Извор: Радио Слово љубве