Type Here to Get Search Results !

Митрополит варшавски и све Пољске Сава: Патријарх српски - велики стуб и изванредан Син и Човек српскога народа

С великом жалошћу примили смо вест да се упокојио Његова Светост Иринеј, Патријарх српски. Упокојени Иринеј, Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски - велики стуб и изванредан Син и Човек српскога народа, који се потпуно предао својој служби; монах, свештеник, просветни радник, епископ, патријарх – оставио је обудовљену не само Српску Православну Цркву, него и сву Православну Цркву у жалости.


Као Патријарх наставио је дело својих великих предшественика, патријараха: Димитрија, Варнаве, Гаврила, Викентија, Германа и Павла. Познат је као човек велике  вере, који воли Православну Цркву и стара се о њеним јединству, и на Балкану и широм православног света. Недостајаће нам нарочито данас када Православље пролази кроз многе унутрашње невоље.

У име пунине Пољске Аутокефалне Православне Цркве и у своје лично име, упућујем своје искрене  братске изразе саучешћа Српској Православној Цркви: архијерејима, свештенству и вернима. Удружени смо у болу са Српском Црквом и молимо се да Господ наш Исус Христос узме душу Његове Светости Патријарха Иринеја у своје Царство, где сви праведници блаженствују. Нека Ти је вечан спомен, Свјатјејши Патријарше Иринеје! У љубави Христовој.


Сава,

Митрополит варшавски и све Пољске 


Извор: Инфо-служба СПЦ