Type Here to Get Search Results !

Прота Арсеније Арсенијевић: Патријарх Иринеј - храброст у делима и речима


Који је то први утисак, када се присетио последњег богослужења са блаженопочившим Патријархом Иринејем 25. октобра 2020. године, поделио са слушаоцима нашег радија протојереј Арсеније Арсенијевић, старешина Вазнесењског храма у центру Београда и Главни и одговорни уредник нашег радија.


Звучни запис емисије


"Бог узима човека када је он најспремнији" каже о. Арсеније говорећи о одређеном миру којим је одисао блаженопочивши Патријарх који је "себе жртвовао зарад народа". Наш гост појашњава да "ми као народ у ствари не препознајемо још увек време у коме смо похођени, када Господ долази да нас призове, само како бисмо се више покајали". 

Говорећи о томе колико је Патријарх Иринеј волео да буде са народом али и колики крст је носио овај мудри човек, осврнули смо се и на прве месеце ове године и на забране са којима је верујући народ био суочен чак и за Васкрс, празник над празницима. О. Арсеније говори о томе шта значи бити "слободан и храбар" и колико се то видело код нашег Патријарха. 

А шта се то променило за 11 година, од како смо, такође у време смртоносне пандемије о којој су говорили исти људи као и данас, испратили блаженопочившег Патријарха Павла? "Све се дешава по допуштењу Божијем, а људи могу да планирају колико год хоће", каже између осталог о. Арсеније Арсенијевић.


Извор: Радио Слово љубве