Type Here to Get Search Results !

Певамо ти многољествије вечног живота, Mитрополите!

Певамо уз још на десетине и десетине хиљада гласова дечијих, сваки Косовски Божур за себе понаособ! Сваки Косовски Божур из свог села, града, енклаве,из своје улице, коју чува опстанком на Косову и Метохији живећи заветом преданим му од давнина.


Тако сте нас топло скупљали у свој загрљај, да постанемо управо као букет деце душа једна, кумујући имену ансамбла, сусретима, путовањима, наступима, растанцима на сваком пределу црногорског или косметског шара. Окупљали нас када нико није,и грлили када нико није. Верујући да цвеће косметско миомиром песму шири. И да ако се не узгаја одговорно и постојано увенуће.

Зато смо и веровали у тај неувели цвет наде који никне а не узнасмо где и како, постајући својеврсна посебна врста свог косметског изданка.

Остајући верни предању Завета Косовског и опредељења за Царство Небеско, молитвено остајемо сада још уједињенији у духу светлог Васкрсења, верујући и надајући се свеопштем загрљају љубави.

У пољу жита и јечма, који је косовка девојка посејала, остали сте најузорније племенито семе нашега доба, сада пожњевено у житнице Господње. Сејаће још таквих достојних семена та иста девојка, на пољу косовског васкрсења, а за још пуније житнице Господње!

Клањамо се вашем сећању Косова и Метохије!

То сећање се клања сада вама.


Косовски божури


Извор: Митрополија црногорско-приморска