Type Here to Get Search Results !

Канцеларија за веронауку Епархије ваљевске на дар светосавској деци


У сусрет празнику првог архиепископа аутокефалне Српске Цркве, просветитеља, дипломате и утемељитеља свега вредног у духовном стваралаштву српског народа, Канцеларија за веронауку Епархије ваљевске, са благословом Преосвећеног Епископа шабачког и администратора Ваљевске епархије Г. Лаврентија, издала је књигу „Свети Сава – осам векова Српске Православне Цркве“. 


Реч је о џепном издању, које је приредио јереј Далибор Чкојић, секретар Епархијског одбора за веронауку, у сарадњи са Маринком Лугоњом, председником Удружења за неговање традиције и културе ваљевског краја. Посвећена „сенима наших предака и слободи наших потомака“, ова књижица садржи најважније одломке из житија принца Растка Немањића, потоњег монаха и архијереја Саве, податке из историје Србије и догађаје које су у оном времену утицали на живот и развој младе немањићке државе. 

Такође, ту је и молитва коју је Свети Сава приносио Господу Христу, коме је посветио сав живот, као и прича о његовом наслеђу, које нас обавезује у свим временима на сведочење хришћанских врлина. Тираж књиге је 500 примерака. Подељена је свим парохијским свештеницима Епархије ваљевске да, дарујући је, улепшају празник Светог Саве својим најмлађим парохијанима, каже отац Далибор Чкојић, секретар Епархијског одбора за веронауку.


Извор: Епархија ваљевска