Type Here to Get Search Results !

Посета председника Покрајинске владе Епархији сремској


У среду, 13. јануара 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, праћен ректором богословије протојерејем Јованом Милановићем, старешином Саборне цркве и јерејем Душком Масларићем, секретаром ЕУО-а и личним, примио је у резиденцији у Сремским Карловцима уваженог Господина Игора Мировића, председника покрајинске владе са пратњом коју су чинили: госпођа Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, господин Александар Софић, покрајински секретар за регионални развој, међународну сарадњу и локалну самоуправу, те господин Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања Војводине.


Обиласку и састанку су присуствовали и господа Александар Саша Стојкечић, председник општине Сремски Карловци и Зоран Вапа, директор Покрајинског Завода за заштиту споменика културе као и госпођа Татјана Ђукановић, Шеф кабинета председника покрајинске владе.

После дочека испред Саборне цркве и обиласка радова на фасади Саборне цркве и Патријаршијског двора, у резиденцији Епископа је са задовољством констатовано да се радови обављају према плану и у роковима, као и да ће бити приведени крају на време.

Господин Мировић је истакао да је Покрајинска влада већ из Фонда за Сремске Карловце определила средства за нови кров Интерната богословије, те преостале делове фасаде Патријаршијског двора. Намере су да се и остали објекти СПЦ у наредном периоду не само уреде, већ на одговарајући начин осветле и представе становницима Сремских Карловаца и посетиоцима.

После разговора, делегација је накратко посетила богословију и ту се окрепила. Пријатан сусрет се завршио са надом да ће ова година бити боља како по питању радова и учинковитости, тако и по питању пошасти која је у многоме реметила планове целога друштва.


Извор: Епархија сремска