Type Here to Get Search Results !

Владика Иларион: Почивши прота Светомир је својим певањем чинио да чинодејства која је вршио буду дубоко урезана у памћењу присутних


Протојереј-ставрофор Светомир Милојевић сахрањен је 15. марта 2021. године на Старом зајечарском гробљу.

Уснуо у Господу прота-ставрофор Светомир Милојевић


У молитвеном присуству породице и пријатеља, почившем проти Свети свештеничко опело служио је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион уз саслужење свештенослужитеља Нишке, Крушевачке и Тимочке епархије.

На сахрани је говорио владика Иларион упутивши речи утехе ожалошћеној породици и подсетивши све окупљене на протино ревносно служење Господу и ширење Речи и Истине Његове. Својим певањем чинио је да чинодејства која је вршио буду дубоко урезана у памћењу присутних и да својим проповедима, којима је испраћао из овог света оне који су му били поверени на духовни старање, врло често све присутне гане до суза. И заиста није лако да сада, драги прото, овде са овог места узнесем проповед на твојој сахрани, сећајући се твојих увек смислених, подстицајних и богонадахнутих речи које смо сви са пажњом слушали, рекао је Епископ тимочки и изразио наду да ће души новопрестављеног проте Господ бити милостив а рајске двери широм отворене.


Извор: Епархија тимочка