Type Here to Get Search Results !

Патријарх српски примио Градоначелника Београда


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 27. априла 2021. године у Патријаршијском двору у Београду градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића.  


Патријарх српски г. Порфирије је, у срдачном разговору са Градоначелником Београда, нагласио значај сарадње Српске Православне Цркве, али и других традиционалних цркава и верских заједница, са градским органима власти у корист свих житеља престоног града.

Сагласно је констатовано да постоји више отворених питања која ће бити решена на најбољи могући начин уколико буду узети у обзир ставови и потребе свих заинтересованих страна. По речима патријарха Порфирија, у том смислу, Српска Православна Црква је увек вољна да разговара и помогне заједничко решавање отворених питања.

Градоначелник Радојичић је захвалио Патријарху српском на конструктивном приступу, разумевању и подршци у сарадњи градске власти Београда са Патријаршијом српском и Архиепископијом београдско-карловачком, истичући да се лично ставља на располагање за решавање свих текућих питања.


Извор: Инфо-служба СПЦ