Type Here to Get Search Results !

Најава: Уживо пренос отварања VI Фестивала хришћанске културе и трибине о филму "Свети Василије Острошки-сведок васкрсења"

 

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона у Зајечару се од 13. до 21. септембра 2021. године одржава шести Фестивал хришћанске културе. Епархија тимочка и Радио Глас Православне Епархије нишке реализоваће директан видео пренос (live stream) неколико догађаја преко Фејсбук странице Епархије тимочке.


У понедељак, 13. септембра 2021. године, од 19.30 ч, биће премијерно приказан и документарни филм „Свети Василије Острошки – сведок васкрсењаˮ, аутора катихете Бранислава Илића у продукцији Телевизије Храм, који је снимљен у част 350-годишњице упокојења Светог Василија Острошког.

Радио Глас Епархије нишке ће реализовати директан видео пренос следећег програма:

Од Свечаног отварања у 18ч до почетка пројекције филма у 19.30 ч – Беседу о Светом Василију коју ће произнети протопрезвитер-ставрофор мр Слободан-Бобан Јокић, архијерејски намесник никшићки, а након тога и наступ Хора Преподобне мати Ангелине крушедолске из Никшића, под уметничким руководством проф. Ане Бојић.

Трибину о филму, која ће бити одржана након пројекције од 20.30 ч.

На трибини ће говорити:

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион,

Његово Преосвештенство Епископ стобијски г. Давид,

Др Јасмина С. Ћирић, доцент на Одсеку за примењену и ликовну уметност, на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу,

Мира Лолић Мочевић, уредница Телевизије Храм и

Катихета Бранислав Илић, аутор филма.

Радио Глас ће у уторак, 14. септембра 2021, на дан Црквене Нове године, са почетком у 9 сати, реализовати директни видео пренос преко Фејсбук странице Епархије тимочке и свету архијерејску Литургију, која ће бити служена на темељима ранохришћанске базилике на археолошком локалитету Феликс Ромулијана.

Наведени директни пренос биће доступан и на Фејсбук страници портала Етос, као и на Фејсбук групи Не дамо светиње!