Type Here to Get Search Results !

Најава: Црквена општина и Општина Никшић организују изложбу ликовних радова „Дјеца и млади у сусрет Божићу“

 

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику – Рођењу Богомладенца Исуса Христа, Црквена општина Никшић, у сарадњи са Општином Никшић, организује изложбу ликовних радова „Дјеца и млади у сусрет Божићу“, која ће, у Парохијском дому, бити отворена, на празник Отаца, у недјељу 2. јануара, у 20 часова.


Звучни запис разговора


Тим поводом разговарали смо са протојерејем Миодрагом Тодоровићем, који је казао да је ова изложба замишљена као ликовно испољавање и оваплоћење радости, коју доноси Божић и све оно што иде уз Божић и око Божића.

„Испољавање радости коју доноси и Свети Никола, и Дјетињци, Материце, Оци, кад се беру бадњаци и кад се ките, кад нам долази полазник и кад га засипамо житом, кад уносимо бадњаке и сламу, све је, то на неки начин, ширина и могућност, као и безброј других могућности, које треба изразити на цртежу, преко слике, оним што је ликовно, што је фигура, што је видљиво“, казао је отац Миодраг, позивајући дјецу и омладину да својим радовима учествују у овом лијепом догађају, поводом радосног празника – Божића – којем идемо у сусрет.

Своја остварења сви заинтересовани могу предати у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, до 27. децембра, након чега ће изложба бити технички препремљена, а сви пристигли радови, без селекције, биће постављени у сали Парохијског дома.

„Надам се да ће ово бити један замах да у наредном времену организујемо вече, дан или више дана, који би били манифестација кроз музику, пјесму, музичке инструменте, пошто у Никшићу има много талентоване дјеце и људи који желе да учествују, како у радости божићној, тако и у васкрсној и у празнику Светог Василија Острошког. Овим путем позивамо све те младе људе да и они покажу иницијативу, да искажу шта их интересује, а ми да се потрудимо да им будемо на услузи, тим прије што сада имамо општинску власт, која има пуно разумијевање, нарочито за младе људе да их треба покренути, да им треба дати до знања да неко мисли на њих, да је на њима наша будућност, да су они наша сјутрашњица и да треба да пазимо на њихов развој“, рекао је свештеник Миодраг Тодоровић.

Са оцем Миодрагом је разговарала Сенка Чоловић Шумић.


Извор: Радио Светигора