Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин у Светотројичном храму на Пашином брду: Потребно је да се повежемо свезама љубави, разумевања и праштања


У недељу светих праотаца, 26. децембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у београдском храму Свете Тројице на Пашином брду.

Епископу Јустину је саслуживало свештенство наведеног храма, као и протопрезвитер др Зоран Ранковић, декан Православног богословског Факултета Универзитета у Београду, уз учешће великог броја народа Божјег и појање храмовног хора. 

У својој архипастирској беседи на тему јеванђелске перикопе о свадби царевог сина, која се чита у другу недељу пред празник Рођења Господа нашег Исуса Христа, Епископ Јустин је, између осталог рекао: На свакој светој Литургији која јесте свадба царевог сина из данашњег Јеванђеља, укидају се све разлике и све поделе, између живих и упокојених, између мушких и женских, укидају се статусне, социјалне и било које друге поделе од овога века и света, нагласио је Епископ хвостански.

Сама реч εκκλησία на грчком, или Црква на српском, јесте простор или институција која нас сабира, која нас окупља и која нас уједињује у Христу Господу, рекао је Епископ Јустин, и додао: У ове припремне дане пред долазак Господа нашег Исуса Христа Богомладенца, потребно је да се повежемо свезама љубави, разумевања и праштања једних према другима, поучио је Епископ Јустин говорећи о значају духовне припреме за празник рођења Оваплоћен Логоса Господа нашег Исуса Христа. 


Извор: Телевизија Храм