Type Here to Get Search Results !

Епископ Јеротеј: Богојављењем је започела спасоносна благовест Господа Исуса Христа о спасењу људском


Његово Преосвештенство Епископ топлички Г.Јеротеј викар Патријарха српског,служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Врачару у четвртак 20. јануара, на дан молитвеног прослављања Сабора Светог Јована Крститеља.

После прочитаног јеванђелског зачала Епископ Јеротеј се верном народу обратио архипастирском беседом говорећи о значају Светог Јована Крститеља у домостроју спасења. Преосвећени је у својој беседи истакао да је на Богојављење започела спасоносна благовест Господа Исуса Христа о спасењу људском.

Епископ је подсетио верни народ да се Свети Јован поштује и као пророк Божији који је као и остали пророци Божији говорио народу израиљском о Богу Аврамовом, Исаковом и Јаковљевом као једином истинитом Богу кога они треба да следе и да испуњавају Његове заповести.

Преосвећени је додао да је Свети Јован до краја свог живота испуњавао ту своју мисију а на крају је као и већина Божијих пророка пострадао сведочећи Божију правду и Божије заповест. Епископ Јеротеј је истакао да је Свети Јован био и Претеча Господњи, јер је дошао пре Господа да позива народ израиљски на покајање,а трећа и највећа мисија Светог Јована Крститеља коју је црква назначила као највећу јесте то што је крстио Господа Исуса Христа у Јордану.

На крају беседе Епископ Јеротеј је говорио о светој Тајни крштења, рекавши да крштењем постајемо нова твар и нови људи, људи којима су отворена врата Царства Небеског.


Извор: Телевизија Храм