Type Here to Get Search Results !

Спомен Светог првомученика и архиђакона Стефана у Саборном храму у Бечу


Ради предузетих мера због лоше епидемиолошке ситуације на читавом свету, на трећи дан Божића,у Саборном храму служене су две Литургије. Првом Литургијом началствовао је јереј Миљан Антић парох, а саслуживао му је јереј Филип Милуновић старешина Саборног храма.


 Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски, Италије и Малте Господин Андреј служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве. Владици Андреју саслуживали протонамесник Драган Будак и јереј Роман Фишер, који је на сам дан Божића рукоположен у чин јереја у величанственом Богородичном храму у Бечу. Архијерејску Литургију увеличало је појање хора Саборне цркве и присуство многобројног верног народа.

На крају Свете Литургије Епископ Андреј је одржао поучну беседу у којој је објаснио ко је и какав био цар Ирод и његов наследник Ирод Антипа, истакавши значај данашњег празника и страдање архиђакона Стефана, сведока Бога Логоса, кога су пригрлили не само први хришћани, већ и многи потоњи угледни и моћни људи. На крају Литургије Владика је свима окупљенима честитао Божић и посебно свечарима Крсну славу.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска