Type Here to Get Search Results !

Поноћну Божићну Литургију у Краљеву служио Епископ жички Јустин

У радости ишчекивања догађаја који старозаветни праведници и праоци Христови желеше видети и не дочекаше га, удостојени велике благодати изабрања у новозаветној Цркви Христовој житељи Краљева су под сводовима Храма Светог Саве литургијски прославили “митрополију празника“ – Рождество Христово.


Светом Архијерејском Литургијом је началствовао Епископ жички Г. Јустин, уз саслужење братства храма. Верни народ, сабран у великом броју, а генерацијски разноврстан да пројави Цркву као Тајну саборности свих у Христу, испунио је простор катедралног храма Епархије жичке. По благослову Епископа Јустина, старешина храма протојереј Радоја Сандо је прочитао Божићну посланицу.

Након вишенедељног поста имали смо прилику да се са Господом још једном сјединимо молећи Га да очисти сагрешења наша и препороди нас светлошћу љубави Своје коју је излио на свет и људе Оваплоћењем Својим. У тој вери мноштво верног народа је приступило Светом Причешћу, а након тога смо сви заблагодарили Господу што нам је даровао да још једну годину љубави Његове дочекамо као шансу да Лик Његов у нама уобличимо.

На Епископове празничне поздравне речи Христос се роди, сабрање је громогласно одговорило Ваистину се роди!


Извор: Епархија жичка