Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор Владислав Топаловић у емисији "Врлинослов": Живот би био бесмислен без Бога


Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је протопрезвитер-ставрофор проф. др Владислав Топаловић. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, прота Владислав је говорио о смислу хришћанског живота и лажним пророцима. 

Према речима уваженог госта, пророци су свети Божји људи који су објављивали вољу Божију народу Израиљском и осталим народима Старог завета. Најпознатија су четири велика пророка: Исаија, Јеремија, Езекил и Данило. Они својим речима и животом, као и својим књигама, изобличују зло и грех, проповедају покајање и врлину у испуњавању Закона Божјег. Бог им је открио, пре толико векова, Христов божански Лик, његово Рођење, страдање за грехе света и славно Васкрсење. Прота Владислав је нагласио да пророчка служба нема никакве везе нити сличности са прорицањем судбине и откивањем догађаја који ће се збити у ближој или даљој будућности. 

Живот би био бесмислен без Бога. Ако нема Бога узалудно је наше рођење, све је без Бога бесмислено. Човек је странац у овоме свету, ако је без Бога, а смисао целокупног нашег битисања је у животу будућега века, истиче протопрезвитер-ставрофор др Владислав Топаловић у емисији "Врлинослов".

Мисија Цркве, колико год она морала бити жива и постојећа, она никада не сме бити нека девијација, већ света и утемељена на Јеванђељу и Литургији. Живот не постоји нити ми постојимо без Бога. Само нам Бог даје смисао, свака наша патња, туга и радост биле би бесмислене без Бога, зато нема бесмислених догађања у животу, рекао је у поучној поруци гост овонедељне емисије "Врлинослов".