Type Here to Get Search Results !

Сусрет Митрополита Илариона и амбасадора Француске у Русији

Дана 6. априла 2022. године у згради Амбасаде Француске одржан је састанак председавајућег Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије митрополита волоколамског Илариона и изванредног и опуномоћеног амбасадора Француске у Руској Федерацији Пјера Левија.


Поздрављајући саговорника, председавајући ОСЦП-А изразио му је захвалност на помоћи у организацији посете делегације Руске Православне Цркве Француској, која је одржана у фебруару 2022. године у оквиру обележавања шесте годишњице од Хаванског сусрета Папе Фрање и Патријарха московског и целе Русије Кирила.

Догађаји су укључивали одржавање конференције на тему „Улога заједничких светиња и ходочашћа у развоју односа између Руске Православне Цркве и Римокатоличке Цркве“ у Руском духовном и културном православном центру на кеју Бранли у Паризу уз учешће делегације Римокатоличке Цркве на челу са председавајућим Папског савета за унапређење јединства хришћана кардиналом Куртом Кохом, и поклоњење Трновом венцу Спаситеља у цркви Сен Жермен л'Оксероа. Током посете Француској митрополит волоколамски Иларион састао се са шартрским бискупом Филипом Кристоријем и шефом Конференције католичких бискупа Француске надбискупом рејмским Ериком Мулен-Бофором.

Током разговора митрополита Илариона и француског амбасадора дошло је до размене мишљења о низу актуелних аспеката међународне ситуације.

У разговору је учествовао И. Јурес, први секретар Амбасаде Француске у Русији.


Извор: Мospat.ru