Type Here to Get Search Results !

Епископ Дамаскин присуствовао свечаној академији поводом Дана Факултета техничких наука у Новом Саду


У среду, 18. маја 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Дамаскин, викар Епископа бачког, присуствовао је свечаној академији уприличеној у Српском народном позоришту поводом Дана Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду.


На почетку свечане академије поздравне речи упутио је професор др Срђан Колаковић, декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду. Потом су додељене повеље за успешну сарадњу и изузетан допринос развоју Факултета техничких наука. У име Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија повељу је примио Преосвећени владика Дамаскин, који је пренео благослов Светејшег Патријарха и том приликом професорима, сарадницима и студентима Факултета техничких наука честитао јубилеј – шездесет и две године од оснивања. Повеље су додељене и Председнику Републике Србије г. Александру Вучићу, градоначелнику Новог Сада г. Милошу Вучевићу, покрајинском секретару за високо образовање и научноистраживачку делатност професору др Зорану Милошевићу, као и министру просвете, науке и технолошког развоја г. Бранку Ружићу.

Свечана академија је настављена уметничким програмом, а затим су најуспешнијим студентима и запосленима на Факултету техничких наука уручене награде, а установама које су допринеле развоју и унапређењу поменутог факултета додељене су захвалнице. Свечаност је завршена приказивањем филма о Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке