Type Here to Get Search Results !

Митрополит волоколамски Антоније: Пораст испољавања екстремизма представља претњу по безбедност заједничких хришћанских светиња у Светој земљи


У коментару новинској агенцији ТАСС, митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске патријаршије, указао је на опасност од наставка испољавања екстремизма према хришћанским светињама у Светој земљи. Један од последњих таквих инцидената био је напад групе радикалних појединаца на планини Сион 6. јуна на капелу Јерусалимске Патријаршије.


Деца Руске Цркве се са посебним поштовањем односе према Светој земљи. Наши ходочасници су вековима настојали да се поклоне местима, која су повезана са библијским догађајима и земаљским животом Господа Исуса Христа. Пораст испољавања екстремизма представља претњу по безбедност заједничких хришћанских светиња и доводи у питање могућност приступа њима.

Огорчени смо најновијом чињеницом пркосног скрнављења капеле Јерусалимске Патријаршије на гори Сион. Руска Православна Црква снажно подржава Његово Блаженство Патријарха јерусалимског Теофила, који се, заједно са другим локалним хришћанским вођама, бори за очување хришћанског присуства у Јерусалиму и широм Свете земље. Наставићемо да чинимо све што је у нашој моћи да подржимо нашу браћу и скренемо пажњу светске заједнице на овај проблем.

Надам се да ће израелски државни органи благовремено реаговати на безакоње које је настало, да ће пронаћи начин да сузбију испољавање екстремизма и да ће обезбедити складан и миран суживот заједница три светске религије у свом светом граду.


Извор: Мospat.ru