Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован богослужио у Смедеревској Паланци


У суботу, 24. децембра 2022. године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, началствовао је светом Литургијом у храму Преображења Господњег у Смедеревској Паланци.


Звучни запис беседе


Епископ је свештенослужио уз саслужење високопреподобног архимандрита Петра (Драгојловића), игумана манастира Пиносава, протојереја-ставрофора Велибора Ранђића, архијерејског намесника Јасеничког, протојереја Драгана Милутиновића, протојереја Драгана Икића, протојереја Слободана Сенића, протонамесника Срђана Ковачевића, јереја Дејана Ненадовића, јерођакона Василија (Старовлаха) и ђакона Владимира Степановића.

- Бог нас не приморава, али ако не стремимо ка Царству Небеском, стремићемо оном царству где нема Бога, а тамо где нема Бога то није Царство радости, то је царство таме. Само ако будемо са Богом и уз Бога, Он ће бринути о нама, а то не значи да човек треба да буде лењ и да каже: “Боже ти брини о мени не морам ја”. Брини ти човече до твојих граница, до граница људских моћи, онда настаје вера, онда је ту Бог браћо и сестре. Господ нас још крепи овим речима када каже да ћемо добити оно што нам је најпотребније, а има ли шта потребније од Царства Небеског, рекао је Епископ Јован у својој беседи.


Извор: Епархија шумадијска