Type Here to Get Search Results !

Епископ Давид свештенослужио у Мрзеници


У недељу Блудног сина и на дан празника Света Три Јерарха, 12. фебруара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид началствовао је евхаристијским сабрањем у капели манастира Покрова Пресвете Богородице у Мрзеници.


Епископу су саслуживали игуман манастира Покрова Пресвете Богородице у Мрзеници Архимандрит Тихон, старешина Саборног храма Светог Георгија у Крушевцу протојереј- ставрофор Ђорђе Милојковић, Архијерејски намесник ћићевачки и парох ражањски јереј Милош Пешић, парох II крушевачки при Саборној цркви Светог Георгија у Крушевцу јереј Ненад Драгичевић и ђакон Његовог Преосвештенства Ненад Матић.

На крају Свете Архијерејске Литургије, Преосвећени Владика је благословио славске дарове и пререзао славски колач припремљен у част и спомен Света Три Јерарха, једној од слава ове свете обитељи и Архипастирском беседом поучио верни народ и протумачио прочитану јеванђелску перикопу о односу са Оцем нашим Небеским и искреном покајању.

После Божанствене Литургије уприличена је Трпеза Љубави за сав верни народ.

Благодарни свом Епископу на молитвеном заступништву, родитељском старању и благословеној посети, верни народ на челу са игуманом манастира Мрзеница Архимандритом Тихоном испратио је свог Домаћина са жељом и надом до скорог виђења.


Извор: Епархија крушевачка