Type Here to Get Search Results !

Сабрање свештенства архијерејског намесништва космајског


У среду треће седмице Васкршњег поста, 15. марта 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован, служио је Литургију пређеосвећених дарова у храму Светог великомученика Георгија, у Поповићу, надомак Сопота.


Звучни запис беседе


Светој Литургији претходила је исповест свештенства, коју је обавио, по благослову шумадијског Првојерарха, архимандрит Ефтимије, настојатељ манастира Јошаница. Његовом Преосвештенству саслуживали су: архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, архимандрит Ефтимије (Јутрша) игуман манастира Јошаница, јеромонах Серафим (Рикановић) игуман манастира Тресије, протонамесник Горан Лукић, протођакон Иван Гашић и ђакон Бојан Миленовић.

Након евхаријстијског сабрања приступило се читању реферата на тему “Победа Христова над смрћу-победа је добра над злом и правде над неправдом“, коју је ове године припремио протонамесник Горан Лукић, а потом је отпочела плодна дискусија о ономе што смо у том реферату чули, а у којој су активно учествовали сви присутни.

Ово вишеструко корисно, едукативно и духовно сабрање завршено је трпезом љубави коју је припремио домаћин, парох поповићски, протонамесник Марко Стевановић.

Његово Преосвештенство Епископ Јован присуствовао је и ове године традиционалном програму Васкршњи час, који припремају и изводе ученици веронауке. Ове године Васкршњи час припремили су и извели ученици ОШ “Јелица Миловановић“ у Сопоту, трудом и љубављу вероучитеља Јелене Четник и Срећка Глигоријевића, као и читавог школског колектива.


Извор: Епархија шумадијска