Type Here to Get Search Results !

Десетине монашења у Румунској цркви последњих дана


Један број мушкараца и жена предао је животе Христу у монаштву у протеклих неколико дана у епархијама Румунске православне цркве у земљи и иностранству, јавља новинска агенција Базилика.


У Минхену је митрополит немачки и средњо- и северноевропски Серафим одслужио први чин пострига за нови светогорски манастир Светог Силуана. Нова монахиња добила је име Јелисавета.

У Сибију су расофорне монахиње, матере Нектарија и Ксенија, пострижене у схиму у суботу у манастиру Рођења Пресвете Богородице у Нокриху руком митрополита ердељског Лаврентија.

У Васлују, осам расофорних монаха је примилоу схиму у манастиру Бујорени руком епископа Хусија Игнатија. „Браћа која су примила дар анђелске схиме позвана су да буду као анђели. Није једноставно", рекао је он.

„Врло је тешко бити монах у правом смислу те речи. Али, благодаћу Христовом, Његовом милосрђем према нашим слабостима, сви ћемо успети да будемо оно што Бог жели да будемо“, нагласио је архијереј.

А у понедељак је епископ карансебешки Лукијан постригао расофорну монахињу Параскеву у манастиру Светог пророка Илије-Васиова у округу Караш-Северин.

Укупно 12 мушкараца и жена примило је монашки образ протеклих дана.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Orthochristian.com