Type Here to Get Search Results !

Одржана редовна сједница Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске

У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, у просторијама Катихетског одбора, 9. марта 2023. године, када наша Света Црква прославља Обретење главе Светог Јована Крститеља, одржана је редовна сједница овог тијела.


Током састанка изнијети су актуелни изазови и задаци са којима се сусреће вјеронаука у Митрополији црногорско-приморској, а на које ће Катихетски одбор настојати да одговори у наредном периоду.

Усвојен је годишњи извјештај о стању вјерске наставе у Митрополији црногорско-приморској који ће бити поднијет Епархијском управном одбору.

Анализирани су подаци прикупљени приликом посјета координатора и чланова Одбора активним школама вјеронауке у нашој Митрополији, у циљу подршке вјероучитељима и побољшања квалитета вјерске наставе.

Такође, чланови одбора сложили су се да је досадашња пракса припреме часова од стране Катихетског одбора, наишла на одобравање вјероучитеља, и да ће се са истом наставити и у другом полугодишту, при чему су подијељена и редовна задужења.

Такође, било је ријечи и о сабрању вјероучитеља Митрополије, који ће бити организован убрзо након празника Христовог Васкрсења.


Извор: Митрополија црногорско-приморска