Type Here to Get Search Results !

Сабрање свештенства архијерејскиј намесништава бољевачког и сокобањског


Треће седмице Часног поста, у петак 17. марта 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је у сокобањском храму Преображења Господњег Литургију пређеосвећених дарова, на којој су му саслуживали протојереј-ставрофор Љубомир Јовановић, протојереј Дејан Миливојевић, протонамесници Ивица Станковић и Ристибор Стевић и архиђакон Илија.


У архипастирској беседи, на деветнаесту годишњицу мартовског погрома на Косову и Метохији, владика Иларион изразио је веру да ће ради светих чије се мошти на Косову налазе, та земља просијати и бити сачувана као Православна и српска. Преосвећени је истакао да је управо молитва најјаче средство које имамо, и да је потребно да нас је више на саборним молитвама јер је то најбољи начин да покажемо да нам је стало до јеванђелске Истине, а самим тим и до Косова и Метохије.

Након свете Литургије, свештенство бољевачког и сокобањског намесништва приступило је исповести. Благословом Његовог Преосвештенства, свештенике је исповедио протојереј-ставрофор Љубомир Јовановић.

По завршетку исповести, у канцеларији сокобањске Црквене општине, одржан је братски састанак.


Извор: Епархија тимочка