Type Here to Get Search Results !

Торжествено сабрање у Диселдорфу


Благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија а на позив Његовог Преосвештенства Епископа Диселдорфа и Немачке г. Григорија, Његово Преосвештенство викарни Епископ новобрдски г. Иларион, началствовао је светом архијерејском Литургијом у Пету недељу Великога поста, 2. априла 2023. године у Саборном храму Светога Саве у Диселдорфу. 


Викарни епископ Патријарха српског током своје канонске посете Епархији диселдорфској и немачкој одржао је, са господином Живојином Ракочевићем, неколико духовних трибина широм Архијерејског намесништва за Северну Рајну Вестфалију, на савремене теме из живота хришћанина.

- Наш живот би заправо требало да буде служење и један од одговора који је адекватан, који може свако од нас да да, треба да се трудимо тако да живимо да можемо да га мирне савести дамо. Ако нас неко пита шта радимо, да кажемо да ми служимо Свету Литургију. Да то буде окосница нашега живота, да то буде центар нашег живота, сусрет са Живим Богом Кога срећемо у свештеним радњама, Кога срећемо у браћи и сестрама које грлимо и целивамо на Светој Литургији, као да целивамо Самога Бога, рекао је Епископ Иларион у беседи. 


Извор: Епархија диселдорфска и немачка