Type Here to Get Search Results !

Митрополит Онуфрије на молебану у Лаври: Нека антицрквени демонстранти имају на уму да ће стати пред Бога


Верници Украјинске православне цркве дана, 4. априла 2023. године, шести дан заредом стоје на молитви у Кијевопечерској лаври.

Према државном налогу, Црква, манастирско братство, Богословска духовна академија и Семинарија и административне канцеларије, требало је да потпуно напусте манастир до 29. марта. Марта 30. стигла је комисија која је започела процес пребацивања објеката манастира на државну употребу, али су верници спречили чланове комисије да уђу у цркве.

У наредних неколико дана у манастиру су се појавили многи бојовници и провокатори који су узвикивали паганске и сатанске пароле и исмевали православне вернике који су се мирно молили. Игуман, Његово Високопреосвештенство митрополит вишгородски Павле, извучен је у суботу на суд под измишљеним оптужбама да оправдава руску агресију. За сада му је одређен кућни притвор од два месеца. А данас је Његово Блаженство митрополит кијевски Онуфрије, архипастир за све православне хришћане у Украјини, изашао да се придружи верницима, који су поново испунили територију манастира. Чини се да је сцена до сада била релативно мирна.

У коментару Удружењу православних новинара Његово Блаженство је објаснио да је дошао да подржи оне који су подржавали и бранили манастир, и да се помоли на месту подвижништва толиких великих светитеља, „који су украс не само Кијева, него целе Украјине, целог православног света“.

Замољен да да реч онима који долазе да се боре против Цркве, митрополит Онуфрије је рекао: „Онима који играју, који певају на овом месту натопљеном сузама, крвљу, знојем наших подвижника, желим да се не понашају како чине. Нека имају на уму да ће и они стати пред Бога и одговарати за своје животе, за своја дела. И не хулите и не скврнавите свето место својим недостојним понашањем! Нека им је Господ буде на помоћ! Нека се сви покају и спасу!“


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com