Type Here to Get Search Results !

БОЖИЋНИ ПОСТ

Предавање протопрезвитера-ставрофора Бранка Ћурчина: Исповест и Причешће у парохијском животу


Са благословом Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја, а у организацији Црквене општине Коцељева, 27. априла 2023. године, у амфитеатру Средње школе у Коцељеви, протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, настојатељ храма Вазнесења Господњег у Новом Саду и духовник заједнице „Земља живих“, одржао је предавање на тему „Исповест и Причешће у парохијском животу“.

„Царство Божије је лепота близине Божије, то је заједница човека са Богом и то је крајњи циљ и смисао човековог живота на земљи. Многи мисле да је циљ човековог живота на земљи брак, породица, каријера, и то све јесте важно и битно, али суштина је у заједници човека са Богом. Све лепоте овога света само су благи наговештај лепоте коју човек остварује кроз ту заједницу. Зато је важно неговати је кроз живот у Цркви, кроз живот у вери, и кроз све оно што чинимо у славу Божију, а све  то добија своју снагу, значај и пуноћу у контексту свете Литургије, тј. кроз свето Причешће.“ – истакао је отац Бранко.

Уводничар и модератор предавања био је ђакон Владимир Перић, а предавање је сабрало свештенство, верни народ Коцељеве и околине, као и ученике Средње школе у Коцељеви.


‍Извор: Епархија шабачка