Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Свима је потребно покајање


У недељу, 2. априла 2023. године, пете недеље Часног поста, када наша црква молитвено прославља пострадале оце у манастиру Светог Саве Освећеног, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у селу Придворице код Смедеревске Паланке, архијерејско намесништво јасеничко.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали: високопреподобни архимандрит Петар (Драгојловић), протојереј- саврофор Велибор Ранђић, протојереј Драган Икић, јереј Дејан Ненадовић, протођакон Иван Гашић и ђакон Владимир Степановић.

-  Христос је дошао да нам каже како да се ослободимо и од греха и од смрти и дао нам је тај лек, а тај лек је покајање, преумљење. Да обузда свој ум, да не блуди, него да свој ум усмери ка Богу. Ако свој ум усмеравамо ка Богу ми усмеравамо цело своје биће ка Христу, ка спасењу. Свако ко се труди да буде спасен, биће спасен, спасиће га Бог. Свако ко се труди значи да има вере, а веру прати смирење, не гордост, не сујета, не охолост. Свима нама браћо и сестре потребно је покајање и управо у ово време поста Црква нас стално подсећа на покајање, промену и измену, рекао је Епископ Јован у надахнутој беседи. 


Извор: Епархија шумадијска