Type Here to Get Search Results !

БОЖИЋНИ ПОСТ

Патријарх александријски на прослави Председништва Републике Египта

Патријарх александријски и све Африке Теодор II, на позив председника Египта Абдела Фатаха ал-Сисија, почастио је својим присуством, у уторак, 18. априла 2023. године, прославу Председништва Републике Египта поводом исламског празника Рамазанског бајрама у Међународном конференцијском центру Ал Манара у Каиру. Блажењејши се налазио  у пратњи игумана патријаршијског манастира Светог Георгија, архимандрита Дамаскина.


Патријарх је срдачно дочекан и примио  је председникове жеље, који је у свом званичном говору срдачно пожелео хришћанима велики празник Васкрса у присуству предстојатеља египатских Цркава.

Патријарх се такође састао и поздравио са високим личностима, међу којима је био и министар спољних послова Египта Самех Шукри, са којим је разговарао о веома тешком стању у Судану са тамошњим енклавама и угроженим Грцима.

Најзад се Патријарх се састао и разменио најбоље жеље са министром Вакуфија Мохамедом Мухтаром и са генерал-потпуковником Мохамедом Ахмедом Закијем, генералним командантом Оружаних снага Египта, који је посебно похвалио Патријархова велика залагања око смиривања стања у суседном Судану.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com