Type Here to Get Search Results !

Епископ Атанасије богослужио у прибојском храму


У уторак Светле седмице, Васкрсни Уторак, 18. априла 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју.


Саслуживали су архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић, пароси прибојски протојереј Спасоја Вујанић, јереј Немања Вранић и јереј Ненад Тешић и протођакон Иван Савић.

Поздрављајући све присутне најрадоснијим хришћанским поздравом, Преосвећени Епископ Атанасије је, у пастирској беседи, рекао: – Довољно је то рећи, на то подсетити, Христос Васкрсе! То је најзначајнији догађај у историји али и најзначајнија чињеница, најзначајнији фактор у нашем животу. Ми смо заглушени многим догађањима, посебно у овим тешким временима када је свуда около ратно стање. Добија се утисак да су та ратна догађања около пресудна. Она јесу моћна, али, најзначајнији догађај и за наш живот јесте та чињеница да је Господ наш Исус Христос устао из мртвих, да је Васкрсао, да је Он победио смрт, а грехе наше узео на Себе, да их спере.

– Ових дана интензивно се подсећамо на то и улазимо у стварност Христове победе над смрћу. Јер, Он је нама пропутио пут у Живот, Он нас води, Он је наш Пастир, са Њиме смо сигурни. Што више смо свеснији Његове победе то више у нама Светлост и Живот заузимају место. Што више усвајамо и утврђујемо се у Христовој победи то више побеђујемо све оно што је слабо у нама. Побеђујемо грех, побеђујемо све болести и све немоћи.

– Он је својом ширином победио све наше непријатеље, нама је остало да усвајамо Његову победу, да се у њој утврђујемо, и да побеђујемо све своје слабости, нагласио је Епископ Атанасије.

Након Свете Литургије уприличена је трпеза љубави.


Извор: Епархија милешевска