Type Here to Get Search Results !

Благовести у Храму Светог Саве

На празник Благовести Пресветој Богородици, 7. априла 2023. године служена је Света Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија.


Преосвећеном Епископу саслуживали су протојереји Ненад Јовановић и Драган Шовљански, као и протођакони Младен Ковачевић, др Драган Радић и Радомир Врућинић.

У пастирској беседи отац Драган говорио је о благим речима архангела Гаврила које је благовестио Пресветој Богомајци, која ће зачети и родити Сина, Спаситеља света и да је благословена међу женама. Ове речи, нису биле упућене само Марији, већ читавом свету, јер се кроз Њу испуњавају старозаветна пророштва дата Израиљу кроз пророке и праведнике. И ево на данашњи празник, Анђео је обрадовао Богородицу и читав свет, Господ је изабрао њену веру, смиреност, љубав и пример чистоте, да она буде сасуд Божији и Његов храм. Данас црква позива на свеопшту радост, радују се и небо и земља, сви анђели на небу и људи на земљи, јер осећамо да је ово почетак нашега спасења, празнујући данашњи дан, почиње новозаветна историја спасења.

Лепоти богослужења допринело је појање Појаца Храма Светог Саве и молитвено учешће верног народа.


Извор: Храм Светог Саве