Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион: Покајање је радост наша која нам долази од васкрсења Христовог

Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем у зајечарском Саборном храму, у недељу 2. априла 2023. године. Епископу је саслуживало зајечарско свештенство, а на литургијске прозбе одговарао је црквени хор.


По читању јеванђелске перикопе, отац Драган Блинџов беседио је о Преподобној Марији Египћанки и покајању којем нас њено житије учи.

Након Литургије, сабраним верницима говорио је и владика Иларион истичући да нас данашње Јеванђеље подсећа да не иштемо пролазне високе положаје и престиж, већ да превасходно гледамо да задобијемо радост у Духу Светом која је дар Божји човеку за смирено покајање. Покајање је радост наша која нам долази од васкрсења Христовог и од свести да смо, колико год били трудољубиви, пред Господом увек недостојни али и да је љубав Божја већа од наше праведности. То треба у нама да се уграђује и утврђује нашу дубинску радост коју не могу поколебати комешања у овоме свету. Та радост треба да сведочи нашу веру и наше уверење да је овај живот нама дат као припремни полигон и тест за наслеђе вечног живота у радости Царства небеског, закључио је Епископ тимочки.


Извор: Епархија тимочка