Type Here to Get Search Results !

Најава: Предавање о вештачкој интелигенцији у Матици српској


У среду, 5. јула 2023. године, у 18 часова, у Свечаној сали Матице српске у Новом Саду, одржаће се предавање на тему вештачке интелигенције, најавила је Задужбина "Петар Мандић".


Актери предавања о вештачкој интелигенцији биће др Иван Танасијевић, испред Института за вештачку интелигенцију Србије, и протонамесник СПЦ Драган Поповић, испред Задужбине „Петар Мандић“.

Др Иван Танасијевић ће говорити на тему "Вештачка интелигенција у медицини и фармакологији", а потом протонамесник Драган Поповић нa тему "Изазови вештачке интелигенције из перспективе православне биоетике". Последњих 20 минута одржаће се јавна дебата о вештачкој интелигенцији, у којој ће имати прилику да учествују сви присутни.

Предавање др Ивана Танасијевића и протонамесника Драгана Поповића о вештачкој интелигенцији друго је у низу предавања која ће заједнички реализовати Матица српска, Институт за вештачку интелигенцију и Задужбина „Петар Мандић“, док су предавачи на првом, уводном предавању били др Бранислав Кисачанин и презвитер др Оливер Суботић.

Предвиђено је да се до краја године одрже још 4 предавања овог формата, у којима ће Задужбину представљати стручњаци из различитих области, у складу са њеним вредностима и статутарним циљевима.


Извор: Задужбина "Петар Мандић" / Матица српска

Рубрика