Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Апостоли су наш образац истинског живота у Христу

На празник Светих апостола Петра и Павла, дана 12. јула 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је служио свету архијерејску Литургију у храму послећеном Светим апостолима Петру и Павлу у Аранђеловцу.


Звучни запис беседе


Његовом Преосвештенству су саслуживали Архијерејски наменик орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереји-ставрофори Драган Јездић и Ранко Ђураш, протојереји Милован Ранковић, Љубиша Ђураш и Слободан Раковић, протонамесници Александар Миловановић, Иван Теодосић и Милош Митровић, јереји Немања Искић и Марко Урошевић, јеромонах Јован (Прокин) и ђакони Стеван Илић и Александар Бабић.

- За углед божанске науке о вери имамо ове Свете апостоле Петра и Павла који су нашли Христа, који су се срели са Христом и који су пошли за Христом и оставили све и занат којим су се бавили и породице и пошли за Христом и добили су све, нису ништа изгубили, напротив, добили су Христа, били су испуњени Христом и Христос их је исуњавао и они су добили стоструко више него што су имали и ми ћемо да добијемо стоструко више ако заиста живимо вером и зато верујућем човеку не приличи да живи нехришћански, верујућем човеку не приличи да краде, да убија, да лаже, да бије, то не приличи верујућем човеку, а и такав ће човек да каже да верује, али он не верује у веру Јеванђелску, веру Христову, веру апостола, него он се задовољио неком својом вером, рекао је Епископ Јован у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска