Type Here to Get Search Results !

Упокојила се у Господу монахиња Вероника (Аћимовић)


Дана 5. јула 2023. године, на празник Владимирске иконе Мајке Божје у преподневним сатима, упокојила се у Господу монахиња Вероника (Аћимовић), која је скоро четири деценије  прислуживала у Храму Покрова Пресвете Богородице у Београду.


У четвртак 6. јула 2023. године, викарни Епископ хвостански г. Алексеј служио је заупокојену Литургију и у наставку монашко опело уз саслужење братства Покровске цркве у Београду. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори Јовица Вићентијевић, Милутин Чекетић, Јован Милановић, јереји Гаврило Рајић, Ненад Продић, Драган Ђурић, протођакон Дамјан Божић и ђакони Немања Калем и Павле Матулић.

Владика је беседио сабраним верницима и родбини упокојене монахиње о томе да сваки човек напушта овај свет у тренутку када је то воља Божија, али са надом на вечни живот, и то је истина која је дарована човеку од васкрслог Господа нашега Исуса Христа, коју ми верујући са радошћу дочекујемо. 

После опела уз пратњу јереја Михаил Рапајића и ђакона Павла Матулића, сабраће Покровске цркве, земни остаци монахиње Веронике, превезени су у манастир Св. Василија у Рожњу код Крупња где ће данас  бити сахрањени. 

Нека свеблаги Господ буде свима нама милостив и новопретстављеној монахињи Вероники дарује Царство Небеско.


Извор: Покровски храм