Type Here to Get Search Results !

Покренут часопис за православне хришћане на Западу "Orthodox Exchange: The Magazine"


Због миграција и обраћења број православних расте на Западу. Такви бројеви нужно подразумевају потребу, а Orthodox Exchange: The Magazine (Православна размена) настоји да се позабави питањима у вези са овим стањем.  Публикујући  редовне колумне, едукативни материјал, приказе књига и вести, овај нови часопис представља понуду без преседана за православне хришћане који живе ван традиционално православних земаља.


Први број часописа Orthodox Exchange: The Magazine излази у септембру. Доступан дигитално претплатницима широм света, његова сврха је да донесе вести о добрим стварима које се дешавају међу православним Црквама, посебно онима са седиштем у западним земљама, објављује писане чланке за образовање и духовно изграђивање, као и да подстакне већу свест о животу Цркве, посебно како се живи у иначе неправославним земљама. Услед тога, часопис настоји да буде неполемичан, од интереса за људе свих јурисдикција и веран православном предању.

Организације и појединци који представљају многе различите институције широм Православне цркве сматрају да је часопис „неопходан“ и „користан“. Orthodox Exchange: The Magazine изграђиваће већу међусобну свест међу православним хришћанима различитих јурисдикција и подстицаће оне који би се иначе осећали усамљено или изоловано у свом исповедању вере. Намењен је лаицима, свештенству и монаштву и пружиће плодно читање сваког квартала.

Orthodox Exchange: The Magazine је место сусрета са источним Православљем у савременом свету, посебно за оне на Западу који желе да сазнају више о православној вери, било да се распитују или су провели живот у Цркви. Часописје основао отац Јаков Сименс, свештеник Архиепископије православних цркава руске традиције у Западној Европи (МП), академик и педагог са вишегодишњим искуством. „Православна размена“ настоји да у сваком тренутку остане веран аутентичном православном предању, а да притом остане свеправославан по обиму, као и непристрасан и неполемичан.

Контакт: +44 7305 802 705

orthodoxexchange.net

orthodoxexchange@gmail.com


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com