Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије примио ученике и студенте богословија и факултета


Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије уприличио је пријем за ученике богословија и студенте Православног богословског факултета и Високе школе – Академије СПЦ за уметност и консервацију, у петак 25. августа у Епархијском дому у Ваљеву. 


То је била прилика да се Преосвећени са сваким од ученика и студената упозна, са жељом да прати њихов духовни развој у даљем школовању. Оне који се припремају за свештенички позив поучавао је о важности учествовања у Светим Литургијама и другим црквеним богослужењима, а студентима са Академије СПЦ је говорио о теологији иконе, као и о томе да је њихов позив више од уметности. Епархија ваљевска на челу са Преосвећеним Владиком, настојаће да прати школовање сваког од ученика и студената, али и да подржава и помаже у свему што је неопходно, како би њихово учење било што боље и квалитетније.

Пријему су присуствовали и протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа Исихија, и јереј Јован Новитовић, секретар Канцеларије за веронауку Епархије ваљевске. По завршетку пријема, Епископ Исихије је благословио ученике и студенте, поделивши им пригодне дарове.


Извор: Епархија ваљевска