Type Here to Get Search Results !

Епископ Јеротеј: Бог је преко Пресвете Богородице нама даровао Спасење


Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј, на празник Успења Пресвете Богородице – Велику Госпојину, поводом храмовне славе, началствовао је евхаристијским сабрањем у храму Успења Пресвете Богородице у Шеварицама.

„Када уђемо у један хришћански храм, тамо где постоји трационална хришћанска иконографија, дочекаће нас у олтарској апсиди лик Пресвете Богородице раширених руку који се назива Шира од Небеса, где она на својим грудима, попут медаљона, има Богомладенца Христа. Тако ушавши у цркву осећамо се добродошли, јер нас дочекује Мајка Божија раширених руку, показујући нам да смо сви ми деца Божија и да смо сви Божијом љубављу покривени. Излазећи из храма дочекује нас фреска Успења Пресвете Богородице и као последњу слику гледамо њено успење и улазак у нови живот, где је чека сам Господ са анђелима.

Остаје нам као последња слика лик Пресвете Богородице, њен живот којим се удостојила да има такву славу на Небесима. Остаје нам подсећање да треба да следимо њеној потпуној љубави и посвећености Богу. Она се од свог најмлађег узраста посветила Богу,  волела је Бога свим својим срцем, а због свог великог смирења удостојила се да преко ње Бог да свима нама спасење од смрти и живот вечни“ – беседио је Владика Јеротеј.

Након опхода око храма, освештани су славски дарови, а у културно-уметничком програму је наступио КУД „Абрашевић“ из Шапца.


Извор: Епархија шабачка