Type Here to Get Search Results !

Епископ Никодим: Позвани смо да оставимо сваку животну бригу

Празник Успенија Пресвете Богородице, 28. августа 2023. године, прослављен је у манастиру Крупи светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим. 


- Наша Црква је устројила да се данас чита једно од Јеванђеља које највише волим да цитирам, а које каже 'Марта, Марта, бринеш се за много, а само је мало потребно'. Позвани смо на то да оставимо сваку животну бригу и да размишљамо о томе на који начин ћемо се уподобити Господу, тј. како ћемо постати истински ученици Његови. Кроз љубав коју показујемо према сиротињи, према онима који су напуштени и одбачени ми се спасавамо и једино тако можемо рећи да заслужујемо да носимо велико име хришћана и будемо достојни наследници наших славних предака, рекао је Епископ далматински у надахнутој беседи.

 Владика је захвалио свима који су на овај дан били у манастиру Крупи, а посебно потпредседници Владе Републике Хрватске гђи Ањи Шимраги, министру у Влади Републике Србије г. Ђорђу Милићевићу, г. Милораду Пуповцу, г. Војиславу Станимировићу и г. Борису Милошевићу.


Извор: Епархија далматинска