Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Вера је путоказ живота


У десету недељу по духовима, пред почетак госпоинског поста, 13. августа 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету Архијерејску Литургију у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву.


Звучни запис беседе


Владику је дочекао велики број верног народ са децом. Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, протојереји Горан Ракић, Игор Обрадовић, Владимир Димић, протођакони Радомир Перчевић, Иван Гашић, ђакони Зоран Степановић и чтецеви Марко Тиосављевић и Павле Гашић.

- Човек често злоупотребљава слободу када себе стави на неки високи пиадестал. Слобода није да чинимо шта хоћемо и шта можемо већ да себе уздржимо од греха, да не учинимо зло другоме, да не кажем зло о другоме, да не мислим зло о другоме. То није ништа друго него уздржање. Не гледамо да ли ми имамо право да нешто приговоримо другоме него се намећемо да смо способни за овај или онај посао. Чим тако човек размишља он је изгубио веру па нека се и стално позива на њу. Вера нам каже како треба да живимо и како да се понашамо и пре свега како да се молимо, рекао је Епископ Јован. 


Извор: Епархија шумадијска