Type Here to Get Search Results !

Интронизација Митрополита крушевског и демирхисарског Јована


Његово високопреосвештенство Митрополит крушевски и демирхисарски г. Јован служио је данас, у недељу 3. септембра 2023. године, свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Николе у Крушеву.


Митрополиту Јовану саслуживали су Високопреосвећена господа Митрополити: преспанско-пелагонијски и администратор аустралијско-новозеландски Петар, црногорско-приморски Јоаникије и кумановско-осоговски Григориј; Преосвећена господа Епископи: врањски Пахомије, дељадровско-илинденски Јоаким, делчевско-каменички Марко, дремвитски Давид, хераклејски Климент и стобијски Јаков; свештеномонаштво и свештенство.

На крају Свете литургије, Митрополит преспанско-пелагонијски и администратор аустралијско-новозеландски Петар извршио је чин интронизације Митрополита крушевског и демирхисарског Јована.

Светој литургији и чину интронизације присуствовао је многобројни верни народ, међу којима је била и амбасадор Републике Србије у Републици Северној Македонији Невена Јовановић.

Сабраном верном народу беседом се обратио Високопреосвећени Митрополит Петар, а потом и Високопреосвећени Митрополит Јован.


Извор: Митрополија црногорско-приморска