Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион: Крст - место преображаја невоља у благослове


Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију на празник Воздвижења Часног Крста - Крстовдан, 27. септембра 2023. године у манастиру Пећка Патријаршија, уз саслужење пароха Драгана Радовановића и молитвеном присуству сестринства манастира. 


Звучни запис беседе


Владика Иларион је у беседи указао да ми, носећи своје крстове у овом животу треба да их претварамо у знакове победе. Истакао је важност разумевања - да све тешкоће и неправде у животу имају свој дубљи смисао када их носимо с вером у Христа. Крст постаје место где се преображавају најтеже ситуације у благослове, а Бог има план и сврху за све што се дешава.

Осврћући се на место Пећке Патријаршије, које је дубоко укорењено у хришћанској историји и традицији, Владика Иларион је позвао вернике да ову свету земљу означену крстом чине местом благослова. Истакао је да је то дужност сваког хришћанина да својом вером и делима донесе позитивне промене у свету и да својим примером покаже снагу преображаја кроз Христа.


Извор: Радио Слово љубве